Kim jesteśmy

Malwina Paszek
Komponuje muzykę dla teatru lalek, słuchowisk, filmów niemych i animacji. Ukończyła studia na Akademii Muzycznej w Poznaniu  w 2011 roku. Jej pasją jest lira korbowa. Wykonuje muzykę współczesną, tradycyjną i barokową. Współpracuje z kompozytorami muzyki współczesnej. Występowała na festiwalach muzyki folkowej i klasycznej (Nowa Tradycja, Kody, Rozstaje, Bliscy Nieznajomi, Ethno Port, Malta, Fama, Poznańska Wiosna Muzyczna, TrillMe, Mikołajki Folkowe). Laureatka konkursu „Artysto pokaż się” (2015 – III miejsce), “Mikołajki Folkowe“ (2018 – III miejsce). W 2019 roku otrzymała Medal Młodej Sztuki.  Stypendystka Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego w 2020 r. (Program „Kultura w sieci“ – realizacja cyklu Wideoporadnik Lirnika),  Miasta Poznania – Stypendium „Poznań Wspiera“(2020). W ramach stypendium Marszałka Województwa Wielkopolskiego w dziedzinie kultury (2021) zrealizowała solowy album pt. Dziewuchy. Ponadto stypendystka Funduszu Popierania Twórczości ZAiKS (2021) oraz Stypendystka Miasta Poznania (pierwszy podręcznik do gry na lirze korbowej, 2022). Od 2020 roku współtworzy Fundację Korba. W latach 2021 -2022 roku pracowała w zespole Domu Tramwajarza (produkcja wydarzeń, promocja, grafika). Okazjonalnie projektuje logotypy.
www.malwinapaszek.pl

Szymon Konrad
Absolwent Wielkopolskiej Szkoły Radia, Telewizji i Filmu (kierunek fotografia i operatorka filmowa(2000), studiował na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Nauk Społecznych, kierunek filozofia. Autor zdjęć do filmu podsumowującego widowisko teatralne Fantazja a la modern (2000). Od 2017 roku współtwórca klubu i restauracji Pan Gar w Poznaniu, od 2020 współtwórca Fundacji Pana Gara, a od 2021 roku dyrektor artystyczny Domu Tramwajarza. W ramach działalności zrealizował ponad 600 wydarzeń kulturalnych z udziałem artystów krajowych i zagranicznych. Operator kamery i montażysta, realizator dźwięku w Domu Tramwajarza. Dyrektor artystyczny projektu Jazz And. Realizator zdjęć i montażysta w projektach: Wideoporadnik Lirnika (2020), Kino Nieme z muzyką na żywo. Jesień u Pana Gara (2020), Jazz And. Cykl międzygatunkowych koncertów jazzowych (2021), Młoda Scena (2022), Katalog Pieśni Krotoszyńskich (2022).